Header Graphic
 Bygg en hemsida  Hur man bygger hemsidor
 

Bygg hemsidor i Wordpress

Att bygga hemsidor i wordpress har flera stora fördelar. Bland annat så får man med deras CMS (Som egentligen är hela wordpress plattformen) direkt, och kan därmed enkelt uppdatera hemsidan utan att behöva göra alla ändringar direkt i koden.

Wordpress har också många färdiga pluggins som man kan använda, här kan ni hitta flera WP pluggins, Som ni kan se finns det fler än 10 000 pluggins som blivit nerladdade över 150 miljoner gånger. Det säger ju lite om hur stort Wordpress som plattform är.

En annan stor fördel med wordpress är att det finns mågna tilllgängliga templates, alltså färdig grund design, som man kan ladda upp. När man installerat wordpress, valt en template i admin som fanns innan eller som ni själva laddat upp, har ni i princip en helt klar hemsida. Därefter kan ni enkelt välja de pluggins som ni vill ha till er sajt, det kan röra sig om allt från enkel blogg till att lägga in en hel webbutikslösning.

Självklart är pluggins standardiserade lösningar, och är inte custom made till just er sida, därför kan det ibland vara svårt att få allt att lira helt perfekt själv. Men även om man anlitar en programmerare eller en webbyrå så är det möjligt att om man redan har hittat template, valt pluggins och wordpress som plattform, att man kan få ett mycket förmånligt pris.

Genom att göra det enkelt för utveckaren gör man det billigt för sig själv, samtidigt som man vet mer exakt vad man får för pengarna.

Ett modernt och bra sätt att bygga hemsida

Wordpress är dessutom i ständig utveckling och fler uppdateringar kommer hela tiden. Detta gör att man i princip får gratis utveckling av sin egen sajt. Visserligen uppdateras kanske inte de saker som just ni efterfrågar, men å andra sidan är det kunniga människor som hela tiden håller koll på vilka uppdateringar som anses nödvändiga.

Wordpress gör det också väldigt enkelt att lägga in gallerier, bilder, bloggar, e butiker, sociala-medier kopplingar etc. med sina pluggins, och för endast en bråkdel av vad det kostat att utveckla motsvarande sajt för bara några år sedan så kan man få en sida som är uppkopplad mot alla de större nätverken.

Hur installerar man Wordpress?

 Wordpress installationen är oftast en enkel procedur. Man går helt enkelt in på sitt webbhotells adminpanel och där letar man upp "installer" eller liknande, där kan man hos de flesta leverantörer installera wordpress, drupal och liknande.

Därefter följer man helt enkelt instruktionerna. För att hitta templates kan ni gå in på till exempel denna hemsida. även sökning på google ger goda resultat.